6 uleiuri din natură care sunt extraordinare pentru ten şi corp

Ulei de sâmburi de struguri

ulei de samburi de struguri

Este considerat un adevărat elixir al frumuseţii: el fiind utilizat în industria cosmetică din ce în ce mai des. Acesta se regăseşte în compoziţia loţiunilor cosmetice, a uleiurilor de corp, în şampoane, săpunuri şi balsamuri de corp, iar o cură de ulei de sâmburi de struguri din când în când este foarte benefică.

Uleiul de sâmburi de struguri este bogat în vitaminele E şi F, zinc, cupru, seleniu, dar mai ales în acid linoleic, polifenoli şi procianidine – agenţi anti-îmbătrânire de 50 de ori mai puternici decat vitamina E şi de 20 de ori decat vitamina C. În plus, este bogat în acizi grasi nesaturati (89%): oleic, linoleic, palmitic şi stearic.

Acest ulei esti antioxidant, nutritiv, hidratant, emolient, nu lasă urme grase, penetreaza rapid pielea în profunzime şi catifelează.

Mulţumită antioxidantilor puternici pe care îi conţine, uleiul de sâmburi de struguri luptă împotriva radicalilor liberi care pot duce la îmbătrânirea prematură şi apariţia ridurilor.

Uleiul de sâmburi de struguri are proprietăţi astringente, care ajută la desfundarea şi micşorarea porilor şi este un foarte bun remediu împotriva acneei. Acidul linoleic (omega 6) este un puternic antiinflamator şi grăbeşte vindecărea rănilor provocate de acnee. Vitamina E îmbunătăţeşte calitatea pielii, distrugând radicalii liberi care favorizeaza apariţia acneei.

El are efect cicatrizant, antiinflamator şi antibacterian, antioxidant şi regenerant. Datorită complexului de elemente din compoziţia sa, uleiul de sâmburi de struguri are un rol important în stabilizarea colagenului şi a elastinei în piele.

Uleiul de sâmburi de struguri are o aciune regenerantă. Fiind unul din cele mai puternice produse cu efect antioxidant, uleiul de sâmburi de struguri intră uşor în piele şi conferă o foarte bună protectie impotriva radicalilor liberi, şi a razelor UVA şi UVB.

Tratamentul cu ulei de sâmburi de struguri reduce riscul ruperii firului de păr. Masează scalpul pentru a îmbunătăţi circulaţia şi pentru a o normaliza, iar astfel vei reduce semnificativ mătreaţa, până la diminuarea ei.

 

Ulei de sâmburi de caise

samburi de caise

Uleiul de sâmburi de caise este recomandat pentru toate tipurile de piele, de la tenul matur, tern şi obosit, până la pielea sensibila şi uscata. Este de asemenea recomandat persoanelor care sufera de acnee, iritatii, puncte negre, inflamatii sau eczeme.

Uleiul de caise protejează pielea de acţiunea nociva a razelor solare şi de vant.

Folosit în mod frecvent, uleiul de sâmburi de caise îmbunătăţeşte aspectul pielii afectate de celulita şi redă elasticitatea la nivelul epidermei.

Uleiul de sâmburi de caise poate fi utilizat şi în locul demachiantului zilnic. Va îngriji pielea sensibila din jurul ochilor, dar şi pe cea din zona delicata a gatului şi a decolteului.

Uleiul de caise este bogat în antioxidanti naturali, acid linoleic (Omega 6) şi acid oleic (Omega 9) şi în vitaminele B1, B2, B6, B17 şi E. Graţie antioxidantilor, uleiul de sâmburi de caise lupt contra radicalilor liberi şi previne formarea ridurilor şi îmbătrânirea prematura a pielii. Complexul de vitamine are efect regenerant şi revitalizant pentru piele, iar vitamina E confera hidratare, reda fermitate pielii, un aspect bine conturat şi înlătura ridurile.

Acidul linoleic reduce pierderea de apa din epidermă şi menţine hidratarea la nivelul acesteia.

Uleiul de sâmburi de caise vindecă radacinile părului, stimulează creşterea şi confera stralucire şi luminozitate firelor de păr.

 

Ulei de nucă de Macadamia

ulei de macadamia

Uleiul de nucă de Macadamia este extrem de eficient în tratarea afecţiunilor pielii. Foarte hranitor pentru piele, uleiul de Macadamia este o sursa extraordinară de calciu, conţine complexul de vitamine B, fosfor şi fier.

Uleiul de Macadamia are cea mai mare concentratie de acid palmitoleic (acid gras monosaturat omega 7), acid care se găseşte din belsug în pielea noastra în anii tineretii, dar care scade pe masura ce înaintăm în varsta. Utilizarea constanta a uleiul de Macadamia va conferii pielii suplete şi elasticitate.

Uleiul de Macadamia este hidratant şi emolient. Hidratează pielea în profunzime şi – spre deosebire de alte uleiuri – se absoarbe foarte rapid în piele. Bun emolient, menţine hidratarea pielii o perioadă mai lungă.

Uleiul de Macadamia regenerează podoaba capilară. Având un scalp sănătos, părul tau va radia de frumuseţe şi strălucire.

Uleiul de Macadamia trateaza vergeturile, cicatricile şi iritaţiile.

Bogat în vitaminele A, B1, B2 şi E, minerale şi antioxidanti, uleiul de Macadamia combate radicalii liberi şi contribuie decisiv la regenerarea rapidă a celulelor.

Micile răni sau iritaţii pot fi vindecate foarte uşor cu ulei de Macadamia, considerat un adevărat miracol al naturii.

 

Ulei de trandafir Rosa Mosqueta

ulei-de-trandafir-rosa-mosqueta

Uleiul de trandafir sălbatic chilian are un conţinut bogat în vitamina A, omega 3 şi omega 6, prevenind apariţia şi având o contribuţie deloc neglijabilă la diminuarea ridurilor şi petelor pielii.

Graţie conţinutului bogat în grasimi nesaturate, acest ulei este indicat mai ales pentru pielea uscată, iritată sau matură. Stimulează refacerea şi innoirea celulelor şi producerea de colagen, conferind o strălucire aparte şi o supleţe de invidiat tenului tău. Foarte bune rezultate s-au obţinut şi utilizat fiind ca tratament împotriva cuperozei.

Uleiul pur este obţinut din prima presare la rece a seminţelor de trandafir sălbatic chilian Rosa Mosqueta.

 

Ulei de Jojoba

ulei de jojoba

Uleiul de Jojoba este bogat în vitamina E ( tocoferol, antioxidant natural ), F şi minerale care ajuta la prevenirea imbatranirii premature a pielii şi la restabilirea PH-ului natural.

În plus are o caracteristica unică: are o structură foarte asemănătoare cu cea a sebumului uman, substanţa pe care organismul nostru o produce pentru a proteja pielea şi a o menţine hidratată. Acţiunea sa antiinflamatoare şi emolientă îl face util în caz de arsuri, eczeme, psoriazis.

Proprietăţi şi utilizări: hidratează părul şi îl lasă usor de pieptănat, pe unghii, pentru a le întări, pe scalp, în caz de mătreaţă, pentru a ajuta pielea să se regenereze în caz de arsuri şi răni, pe ten şi în jurul ochilor în locul obişnuitei creme hidratante,  pe gene pentru a le face mai rezistente, ca masca pentru păr uscat şi casat, înainte sau după sarcină pentru a preveni vergeturile, pe pielea copiilor pentru a evita roşeata pielii, ideal pentru masaj, chiar şi combinat cu uleiuri esenţiale: lipsa de grăsimi permite o absorţie excelentă în piele, lăsând-o moale şi catifelată.

Una din principalele proprietăţi ale uleiului de jojoba este aceea de a fi un bun antirid, puternic penetrant cu care ridurile prezente pe faţă pot fi usor combătute.

Printre alte proprietăţi ale uleiului de jojoba le gasim pe cea hidratantă şi emolientă, care permite să contracareze în mod eficient exfolierea epidermei.

 

Ulei de susan

ulei de susan

Uleiul de susan se adaptează bine la pielea grasa, fiind usor de absorbit şi seboechilibrant, non-camedogenic pentru că este bogat în vitaminele B şi E.

El este recomandat pentru pielea uscată şi calmează pielea predispusă la eczeme. Se poate adăuga la cremele obisnuite sau se poate utilize ca atare; foarte bun pentru zona sensibilă din jurul ochilor, previne formarea ridurilor şi reîmprospătează privirea, conferindu-i un aspect proaspăt şi odihnit.

Uleiul de susan călduţ, aplicat şi masat pe scalp şi pe lungimea părului, pătrunde adânc în interiorul firului de păr, hrănindu-l şi lăsăndu-l mătăsos şi strălucitor.

Este foarte bun şi ca ulei pentru masaj, fiind relaxant, decongestionant şi calmant. Mai mult, poate fi folosit şi după duş în caz de piele foarte uscată.

Indicat şi ca ulei post epilator pentru a calma iritaţiile provocate de ceară sau zgârieturile provocate de lamă.

Sursa: comunicatedepresa.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2018 © Fashion365.ro with love